Hoblík hladík, telo CLASSIC, nôž STANDARD, 39 mm
Drevený hoblík hladík sa používa na prvotné opracovanie hrubo rezaných fošní a dosiek, alebo ako následný krok po opracovaní hobľovanej plochy hrubovacím hoblíkom uberákom.
Po práci s hoblíkom hladíkom už nevznikajú na hobľovanej ploche nerovné dráhy ako po práci s hoblíkom uberákom.
Kvalitu povrchu hobľovanou hoblíkom hladíkom je možné zdokonaliť a vyhladiť buď hoblíkom klopkárom (hobľovanie mäkkých drevín), alebo hoblíkom cidičom (polotvrdé a tvrdé dreviny).
Telo hoblíka je z kvalitného bukového dreva, plaz hoblíka z hrabového dreva, čo zaisťuje vyššiu odolnosť proti oteru. Obe dreviny sú pred spracovaním sušené na 10% vlhkosti. Pri výrobe hoblíkov CLASSIC dbáme na kvalitu spracovania a predovšetkým na ergonómiu tela hoblíka, ktorá výborne sadne každému do ruky. Nôž hoblíka hladíka je uložený pod uhlom 45 ° voči hobľovanej ploche.
Variant C/S dodávame s nožom STANDARD:
Kvalita noža: uhlíková nástrojová oceľ, lepšia stálosť ostria ako EKO, kalená a popustená na 58 HRC
Antikorózne ošetrenie noža: povrch noža lakovaný bezfarebným lakom
Po práci s hoblíkom hladíkom už nevznikajú na hobľovanej ploche nerovné dráhy ako po práci s hoblíkom uberákom.
Kvalitu povrchu hobľovanou hoblíkom hladíkom je možné zdokonaliť a vyhladiť buď hoblíkom klopkárom (hobľovanie mäkkých drevín), alebo hoblíkom cidičom (polotvrdé a tvrdé dreviny).
Telo hoblíka je z kvalitného bukového dreva, plaz hoblíka z hrabového dreva, čo zaisťuje vyššiu odolnosť proti oteru. Obe dreviny sú pred spracovaním sušené na 10% vlhkosti. Pri výrobe hoblíkov CLASSIC dbáme na kvalitu spracovania a predovšetkým na ergonómiu tela hoblíka, ktorá výborne sadne každému do ruky. Nôž hoblíka hladíka je uložený pod uhlom 45 ° voči hobľovanej ploche.
Variant C/S dodávame s nožom STANDARD:
Kvalita noža: uhlíková nástrojová oceľ, lepšia stálosť ostria ako EKO, kalená a popustená na 58 HRC
Antikorózne ošetrenie noža: povrch noža lakovaný bezfarebným lakom
Kategória: | Ručné hoblíky |
---|---|
Hmotnosť: | 0.57 kg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Pridať komentár